Skip to content

22/01/2020 Nieuws

Abdel is "de Baas van Morgen"

JINC Morgen neemt Abdel de baan van Niels over. Hij is in het kader van de 'Baas van Morgen' dan de hele dag de baas van de Total-tankstations in Nederland
JINC Morgen neemt Abdel de baan van Niels over. Hij is in het kader van de 'Baas van Morgen' dan de hele dag de baas van de Total-tankstations in Nederland

Nog één nachtje slapen en dan is het zover ... Morgen neemt Abdel de baan van Niels over. Hij is in het kader van de 'Baas van Morgen' dan de hele dag de baas van de Total-tankstations in Nederland. Abdel, heel veel succes!

​In het kader van Corporate Social Responsability draagt Niels Tap, manager Direct Operations Nederland, op donderdag 23 januari voor een dag zijn positie over aan Abdel el Bachiri. Abdel is 14 jaar en leerling uit 3 mavo met profiel Economie/Zorg/Groen.

JINC organiseert deze dag om jongeren uit Den Haag, vanuit een kansongelijkheid situatie, een keer te laten ervaren hoe het is om een positie te hebben als die van Niels. Naast Niels staan op deze dag nog eens 200 andere bazen een dag hun stoel af aan een jongere.

Wij willen Abdel in de eerste plaats een onvergetelijke dag bezorgen. Daarnaast Abdel op hoofdlijnen laten zien hoe een station reilt en zeilt en wat er allemaal mogelijk is als hij goed zijn best doet op school. We hopen dat Abdel straks terugkijkt op een hele leuke dag. En misschien ook zijn ambitie voor de toekomst bijstelt

Over JINC
Ieder kind in Nederland zou dezelfde kans moeten krijgen op een succesvol, bevredigend werkend leven. De realiteit is echter anders: wie geboren wordt in een wijk met veel sociaaleconomische achterstand, loopt bij het betreden van de arbeidsmarkt drie straatlengtes achter. JINC doet daar iets aan.

Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC HAAGLANDEN
Het is oneerlijk, maar waar: wie geboren wordt in de Haagse Schilderswijk heeft minder kans op een goede carrière dan iemand die ter wereld komt in de Delftse binnenstad. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met de gevolgen van armoede. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

JINC zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven; sinds 2014 ook in Den Haag en omstreken. Dankzij steun van de gemeente en bedrijven sturen we jaarlijks vele honderden leerlingen op Bliksemstage, koppelen we ze aan een coach en laten we vmbo’ers een Sollicitatietraining volgen. Zij weten daardoor beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren.