Skip to content

Tijdens het rijden op waterstof komen er geen schadelijke stoffen vrij. De enige uitstoot is water. Wij zijn ervan overtuigd dat waterstof een onmiskenbare schakel is in de energietransitie naar zero-emissie vervoer. Daarom investeert Total volop in het beschikbaar en betaalbaar maken van waterstof. Onder meer door te bouwen aan een netwerk van waterstoftankstations in Nederland.

Voordelen waterstof

  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen
  • Een waterstofauto is binnen een paar minuten helemaal volgetankt
  • Waterstofauto’s zijn geluidloos

Wat is waterstof

Waterstof (H2) is een onzichtbaar gas, lichter dan lucht en gaat snel verbindingen aan met andere stoffen. Zoals met zuurstof -ook wel bekend als H2O-, oftewel water. Waterstof bestaat nauwelijks in pure vorm. Bij sommige chemische processen is waterstof een restproduct. Maar, vaker wordt het geproduceerd. Onder andere door elektrolyse of steam methane reforming (SMR). 

Waterstof produceren

Bij elektrolyse wordt water door elektriciteit gesplitst in waterstof (H2) en zuurstof (O2). Bij steam methane reforming (SMR) wordt aardgas of groengas (CH4) met behulp van warmte ‘gekraakt’. Daarbij komt waterstof (H2) vrij.

Waterstof kan ter plekke geproduceerd worden, bijvoorbeeld naast het tankstation. Het kan ook op grote schaal centraal worden geproduceerd. Vervolgens wordt het met zogeheten tubetrailers of door een pijplijn naar de plek van bestemming gebracht.

Onuitputtelijke energiebron

Een belangrijk voordeel van rijden op waterstof is dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het rijden. Het enige wat uit de uitlaat van een waterstofauto komt, is water. Verder niets. Het water wat uitgestoten wordt, is een restproduct. Dit kan vervolgens opnieuw gebruikt worden. Zo is waterstof als energiebron onuitputtelijk. Total zet volop in op het beschikbaar en betaalbaar maken van waterstof. Onder meer door te bouwen aan een netwerk van waterstoftankstations in Nederland.

Case study Waterstof

edito horizontal waterstoftankstation delfzijl
edito horizontal waterstoftankstation delfzijl

Waterstoftankstation Delfzijl

De regio Groningen/Drenthe ontving in 2014 een subsidie van de Nederlandse overheid om twee waterstofbussen te laten rijden. In de regio staat een fabriek waar waterstof als restproduct vrijkomt. Dit kon gebruikt worden in het regionale busvervoer. Een publiek-privaat consortium vroeg Total* om een kosteneffectief waterstoftankstation te ontwerpen, te bouwen, te onderhouden en te exploiteren.

ontvang de NIEUWsbrief EN kom IN CONTACT

Blijf op de hoogte

Ontvang de Mobility & Clean Energy nieuwsbrief

Neem contact op

Vul eenvoudig ons contactformulier in