Skip to content

04/10/2019 Nieuws

Total introduceert Folia op de Nederlandse markt

newsheader Total Folia
newsheader Total Folia

Smeermiddel op waterbasis, vrij van minerale oliën en emulgatoren

Den Haag, 4 oktober 2019 – FOLIA, een nieuw innovatief smeermiddel van Total, is nu ook verkrijgbaar in Nederland. FOLIA is een bio-sourced product, vrij van minerale oliën, op basis van water. Daarmee beschikt het smeermiddel over uitstekende koeleigenschappen, een revolutie voor de metaalbewerkingsindustrie.

FOLIA levert een aanzienlijke productiviteitswinst, een langere standtijd en kan ook het aantal verwerkingsstappen verminderen. FOLIA’s uitstekende koelvermogen en smering verlengen bovendien de levensduur van gereedschap en stellen metaalbewerkers in staat om meer onderdelen met een hogere snelheid te produceren, wat een positief effect heeft op de bedrijfskosten.

Gezondheid, veiligheid en milieu

Total streeft ernaar energie te leveren die betaalbaar, betrouwbaar en schoon is en voldoet aan de hoogste veiligheids- en milieunormen. Het is er trots op een oplossing te bieden voor de uitdagingen waar de metaalverwerkende industrie dagelijks mee te maken heeft. Met FOLIA richt Total zich op drie belangrijke aandachtsgebieden: gezondheid, veiligheid en milieu.

Gezondheidsvoordelen: geurvrij, vanwege het hoge koelvermogen geen dampen, vriendelijker voor de huid bij direct contact, minder gevaarlijke componenten.
Veiligheidsvoordelen: geen gladde vloeren meer, schoner werken en een schonere werkruimte.
Milieuvoordelen: lange levensduur, veiliger voor het milieu, bio-sourced grondstoffen, reguliere afvalbehandelingsmethode.

Blijven onderscheiden

Total blijft zich onderscheiden van concurrenten door te luisteren naar de behoeften van zijn klanten door de werkomstandigheden veiliger en schoner te maken en met FOLIA tot betere prestaties te komen.

Ontdek FOLIA tijdens METAVAK

Total presenteert FOLIA op 8, 9 en 10 oktober tijdens vakbeurs METAVAK in Gorinchem. In standnummer J111 kunnen bezoekers alle productvoordelen zelf ervaren. Klik hier voor meer informatie over FOLIA. Download hier de brochure over FOLIA.